Slipping Colors

Eigenschappen
Kunstenaar Amalia Pica
Adres Metro station de Pijp
Wijk Zuid
Plaatsingsdatum 2017

Kunst in de openbare ruimte kan nadrukkelijk en opvallend aanwezig zijn, maar er zijn ook kunstwerken die zich niet opdringen. Sipping Colors is een kalme en geduldige weerspiegeling van de kleuren die in De Pijp overal op je af komen. Bovengronds zijn de kleuren al aanwezig in de feestvlaggetjes bij de ingangen van het metrostation en van daaruit sijpelen ze naar beneden waar je ze in de glastegels van de verdeelhal opnieuw, in een gefilterde vorm, tegenkomt. Sipping Colors zit letterlijk onder de huid van het metrostation. Het is bijna onontkoombaar dat de lichtheid van de kleuren je ook als metroreiziger bekruipt, zodat je net iets vrolijker het station weer verlaat.

Verbinding is een belangrijk element in het werk van Amalia Pica. Ze liet dat jaren geleden al zien in de vorm van slingers met gekleurde vlaggetjes, waarmee ze in feite ook de basis legde voor het werk dat hier te zien is. Pica is geboren in Argentinie en werkt tegenwoordig vanuit Londen. Tijdens haar studie woonde ze zelf in De Pijp.

Geen ander station op de Noord/Zuidlijn is zo smal als De Pijp. Aan de kunstenaars werd daarom gevraagd met ontwerpen te komen die niet zouden bijdragen aan de drukte op het station, maar door een zekere lichtheid juist een rustpunt zouden vormen.

http://noordzuidlijn.wijnemenjemee.nl/nieuws/kunstenaar-amalia-pica-bekijkt-eigen-kunstwerk/

Slipping Colors

Slipping Colors

Plattegrond